Автоновини

Hyundai розробить інноваційну систему шумозаглушення

Hyundai розробить інноваційну систему шумозаглушення

Компанія Hyundai веде розробку інноваційної активної системи шумозаглушення в автомобілі. Нова функція повинна буде з більшою ефективністю боротися зі сторонніми звуками, проникаючими в салон.

Південнокорейський автовиробник веде розробку системи Road Noise Active Noise Control (RANC) останні шість років. Вона здатна в режимі реального часу аналізувати різні типи зовнішніх шумів, наприклад, звуки струсу і контакту коліс з дорожнім полотном.

Дані надходять на центральний комп’ютер, який після їх обробки передає інформацію на цифровий сигнальний процесор, що запускає звукові хвилі необхідної частоти в протифазі. Весь процес займає всього 0,002 сек. – в чотири рази швидше нинішньої системи шумозаглушення Hyundai.

Hyundai розробить інноваційну систему шумозаглушення

При цьому звуки аналізуються окремо для водія, пасажира, а також для другого ряду сидінь. У компанії відзначили, що RANC здатна знижувати загальний рівень шуму на три децибела. Таким чином, Hyundai зможе скоротити кількість використання ізоляційних матеріалів і знизити масу автомобіля.

Раніше повідомлялося, що Hyundai веде розробку «першого в світі розумного круїз-контролю», який зможе розпізнавати особливості водіння автомобіліста і управляти машиною в схожому стилі.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook