Автоновини

Новий Land Rover Defender отримає 500-потужну версію з мотором BMW

Новий Land Rover Defender отримає 500-потужну версію з мотором BMW
Фото: Land Rover

Компанія Land Rover планує випустити “заряджену” модифікацію позашляховика Defender нового покоління, яку можуть оснастити двигуном BMW потужністю понад 500 кінських сил. Про це з посиланням на власне джерело видання Auto Express.

Land Rover і BMW уклали угоду про технічне співробітництво влітку 2019 року. В його рамках автовиробники, зокрема, об’єднають зусилля в розробці електрифікованих силових установок нового покоління. Не виключено, що партнерство розшириться і в область обміну досвідом в області традиційних двигунів внутрішнього згоряння.

Розробку «гарячої» SVR-версії Defender веде підрозділ Special Vehicle Operations (SVO), фахівці якого вже побудували робочий прототип на підприємстві в Гейдоне. Що стосується двигуна BMW, то мова йде про 4,4-літровий агрегат V8 з двома турбінами, який, наприклад, на кросовері X5 M видає 625 кінських сил.

При цьому Land Rover Defender SVR отримає дефорсований варіант цього мотора потужністю в районі 500 кінських сил. Плюс до всього позашляховик оснастять модернізованою автоматичною восьмиступінчастою трансмісією і пневматичною підвіскою. Фірмову систему їзди допомоги при русі Terrain Response 2 доповнять спеціальним режимом для треку.

Стандартний Land Rover Defender нового покоління дебютував 10 вересня на Франкфуртському автосалоні. Наступник знаменитої моделі, що протрималася на конвеєрі близько 70 років, залишився без рамної конструкції і механічної коробки передач.

Позашляховик отримав несучий кузов на основі алюмінієвого монокока, а також повністю незалежну підвіску і постійний повний привід. Дорожній просвіт склав 291 міліметр. Позашляховик з’явиться в продажу в чотирьох модифікаціях: бензинової, гібридної і двох дизельних. Потужність – від 200 до 400 кінських сил. Всі мотори працюють в парі з восьмиступінчастоим «автоматом» ZF і двохдіапазонною роздавальною коробкою.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook