Автоновини Військова техніка

Ракетний комплекс Грім-2: завершено випробування головок самонаведення

Ракетний комплекс Грім-2: завершено випробування головок самонаведення

Під час цьогорічної Міжнародної спеціалізованої виставки засобів захисту, озброєння, військової та спеціальної техніки, технологій і товарів подвійного використання «Зброя та безпека» Державне конструкторське бюро «Південне» представило розроблені спільну з ТОВ «САТС» головки самонаведення для оперативно-тактичного комплексу Сапсан/Грім-2, пише Український мілітарний портал

Загалом розроблено чотири типи головок самонаведення:

• електронно-оптична ГСН
• інфрочервона ГСН
• радіолокаційна ГСН
• комбінована ГСН, що включає в себе можливості електронно-оптичної та радіолокаційної, яка працює в 3-мм діапазоні

З яких на виставці було представлено електронно-оптичну, радіолокаційну та комбіновану головки самонаведення в складі авіаційно-технічного комплексу:

Ракетний комплекс Грім-2: завершено випробування головок самонаведення
Фото: Головки самонаведення для ОТРК Грім-2/Сапсан у авіаційно-технічному комплексі

Сам авіаційно-технічний комплекс (АТК) призначений для одночасної реєстрації зображень в оптичному та радіолокаційному діапазонах довжин хвиль.




Зображення використовують для відпрацювання програмного забезпечення з підготовки еталонних зображень і програмного забезпечення алгоритмів порівняння еталонних зображень з отриманими від головок самонаведення (ГСН) зображень.

Склад АТК:

1. поворотна рама з приводом та захисним чохлом
2. оптично-електронна ГСН (0,6:0,9 мкм)
3. радіолокаційна ГСН (W)
4. комплексна ГСН (W+0,3:1,07 мкм)
5. автоматизоване робоче місце оператора АТК

Всі ці ГСН вже пройшли випробування, як вони працюють можна більш детально ознайомитись у відео Директора інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергія Згурця:

Оперативно-тактичний ракетний комплекс ОТРК «Сапсан»(експортна назва «Грім-2») розробляється для ураження одиночних і групових стаціонарних цілей на дальностях від 50 до 500 км. Бойовий блок одноступеневої балістичної ракети проектується масою 480 кг. Бойова частина могла бути виконана за моноблочною або касетною схемою. Моноблочна схема використовує осколково-фугасну або проникаючу уламково-фугасну ампулу.

Бортова система управління ракети інерційна, комплектується системами навігації і наведення різного типу (радіолокаційними, оптико-електронними та іншими.).

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook