Автоновини Токіо-2019

Nissan представив розумний електричний кросовер

Nissan представив розумний електричний кросовер
Фото: Nissan

Компанія Nissan представила концепт електричного кросовера під назвою Ariya. Публічний дебют новинки відбувся на автосалоні в Токіо.

Як розповів представник японського бренду, прототип максимально наближений до серійної версії, яка надійде в продаж зовсім скоро. За його словами, середньорозмірний кросовер з’явиться і в Україні. Точні терміни початку продажів автомобіля поки невідомі.

Автомобіль побудований на платформі EVP. Довжина Ariya становить 4600 мм, ширина – 1920 мм, а висота – 1630 міліметрів. Таким чином, за своїми розмірами кросовер порівняємо з Nissan X-Trail. Дизайн машини нагадує Nissan Leaf і концепт IMx, який був показаний ще в 2017 році. Вседорожник з купеобразним силуетом отримав короткі звіси, масивні крила, 21-дюймові колісні диски і вузькі світлодіодні фари. Традиційну решітку радіатора замінив блок з геометричним малюнком, який в компанії називають «щитом».

«Всередині «щита» знаходиться інноваційна 3D-структура. Це не просто косметичне нововведення, а спосіб привернути увагу до технологій, реалізованих в автомобілі. В даному випадку це радарний датчик і інші системи, які допомагають концепту Ariya «читати» дорожні умови і візуалізувати те, чого не бачить водій», – розповів старший віце-президент Nissan по глобальному дизайну Альфонсо Альбайса.

Усередині Ariya використовується мінімум аналогових кнопок і механічних перемикачів – більшість функцій можна контролювати за допомогою сенсорних приладів, інтегрованих в панель управління. Виняток становлять кнопка включення електричної силової установки, поворотно-натискний регулятор для 12,3-дюймового дисплея і перемикачі системи клімат-контролю. В оформленні інтер’єру використовувалися натуральне дерево, шкіра і алюміній.

Новинку оснастили фірмовою функцією ProPilot. Електроніка здатна самостійно керувати автомобілем в смузі руху, контролюючи рульове управління, акселератор і гальмо. При цьому водій весь час повинен тримати руки на кермі. За допомогою системи навігації та спеціальних датчиків, які оцінюють ситуацію навколо автомобіля з охопленням в 360 градусів, технологія здатна самостійно визначати відповідний момент для повороту, або обгону. Також система здатна самостійно припаркувати машину.

Крім цього, водієві доступні розумна система навігації Door to Door Navigation і віртуальний помічник, який завжди допоможе в пошуку необхідної інформації, місця для парковки, або зарядної станції. Також кросовер навчився запам’ятовувати персональні настройки водія і при наближенні його до машини активувати їх.

Кросовер оснащується двома електромоторами і системою повного приводу. При цьому динамічні характеристики Ariya поки невідомі. За неофіційними даними, новинка зможе прискорюватися з місця до 100 км / год менш ніж за п’ять секунд, а комплект акумуляторів дозволить проїжджати без підзарядки до 480 кілометрів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook