Автоновини

Aston Martin показав два найдорожчих автомобіля в своїй історії

Aston Martin показав два найдорожчих автомобіля в своїй історії

Компанія Aston Martin провела на спеціальному заході в американському штаті Род-Айленд публічну прем’єру двох найдорожчих автомобілів у своїй історії. У США дебютувала сучасна версія класичного спорткара DB4 Zagato і 770-потужний суперкар DBS GT Zagato. Вартість машин, які можна придбати тільки парою, склала 6 млн фунтів стерлінгів.

Ці автомобілі стали частиною ювілейної колекційної лінійки DBZ Centenary, присвяченій 100-річчю італійського кузовного ательє Zagato. У компанії відзначили, що DBS GT Zagato став першою в світі серійною машиною, в оформленні інтер’єру якої використовували карбонові та металеві елементи, виконані за допомогою 3D-друку. Емблеми суперкара зроблені з 18-каратного золота.

Aston Martin показав два найдорожчих автомобіля в своїй історії

Aston Martin DBS GT Zagato побудований на базі моделі DBS Superleggera. Він оснащений модернізованим 5,2-літровим твін-турбомотором, віддачу якого підвищили з 725 до 770 кінських сил. Мотор працює в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач ZF.

Динамічні характеристики нового автомобіля поки не названі. Звичайний DBS Superleggera здатний прискорюватися з місця до 100 км / год за 3,4 с, а його максимальна швидкість дорівнює 340 км на годину.

Що стосується сучасної репліки класичного спорткара DB4 Zagato 1960-х років, то його прем’єра відбулася влітку 2019 року в рамках добового марафону «24 години Ле-Мана». Кузов спорткара зроблений з алюмінію, оброблюваного вручну. У салоні встановлені гоночні сидіння з карбоновим каркасом, які обтягнуті шкірою. Автомобіль оснащений рядним шестициліндровим двигуном робочим об’ємом 4,7 л, розробленим польським інженером Тадек Мареком, відомим своїми моторами для класичних «Астон».

Aston Martin показав два найдорожчих автомобіля в своїй історії

Британська компанія випустить по 19 примірників DB4 Zagato і DBS GT Zagato. Перші автомобілі доберуться до покупців до кінця нинішнього року.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook