Автоновини

Відео: BMW зняла короткометражку про втечу зі Східного Берліна

Відео: BMW зняла короткометражку про втечу зі Східного Берліна
Фото: BMW

Компанія BMW зняла новий короткометражний фільм під назвою The Small Escape – «Маленька втеча». Картина розповідає реальну історію часів Берлінської стіни, коли за допомогою мікролітражок Isetta з НДР у ФРН було переправлено дев’ять осіб.

Події «Маленької втечі» розгортаються в 1964 році – через шість років після того, як Клаус-Гюнтер Якобі зі своєю родиною залишив Східний Берлін. При цьому у головного героя залишилося багато друзів по той бік кордону, один з яких попросив його допомогти бігти в ФРН.

Якобі вирішив використовувати для втечі маленький автомобіль Isetta, розроблений BMW. Він розсудив, що ця машина не повинна викликати підозр у прикордонників, так як навіть сам виробник зазначав, що автомобіль «затісний навіть для двох осіб».

Для того щоб укрити свого друга Манфреда Костера, Якобі витягнув з «Ізетти» повітряний фільтр, запасне колесо, обігрівач і деякі інші компоненти, щоб за моторним відсіком з’явився досить вільний простір.

Після того як всі необхідні модифікації були виконані, Якобі прибув в Східний Берлін, де підібрав Костера. Незабаром після опівночі 23 травня 1964 року двоє друзів успішно перетнули кордон і прибули до Західного Берліна. Ця новина швидко поширилася в ФРН, і за допомогою спеціально обладнаних «Ізетт» було скоєно ще вісім вдалих втеч.

Що стосується автомобіля Якобі, то він став частиною експозиції Музею Берлінського муру, де сам 79-річний Клаус-Гюнтер працює екскурсоводом.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook