Автоновини

У Ferrari розповіли про свій перший кросовер

У Ferrari розповіли про свій перший кросовер
Фото: Autocar

Компанія Ferrari представить свій перший в історії кросовер у 2022 році. Автомобіль отримає назву Purosangue, що в перекладі означає «чистокровний». Про це виданню Autocar розповів технічний директор Ferrari Майкл Лайтер. За його словами, новинка буде істотно відрізнятися від своїх прямих конкурентів Bentley Bentayga, Lamborghini Urus і Rolls-Royce Cullinan.

Автомобіль, який отримав індекс 175 стане однією з 15 новинок Ferrari, яких компанія планує представити до 2023 року. Машину побудують на новій передньомоторній архітектурі, яку в майбутньому також будуть використовувати суперкари сімейства GT.

«Наше завдання полягає в тому, щоб відкрити новий сегмент для Ferrari. Я думаю, що ми знайшли необхідну концепцію, яка допоможе спроектувати справжній позашляховик і при цьому істотно відрізнятися від вже існуючих моделей інших виробників», – заявив Лайтер.

Нова архітектура дозволяє установку двигунів V6, V8, V12, гібридної установки, а також автоматичної коробки передач з подвійним зчепленням. Раніше повідомлялося, що Purosangue отримає гібридну силову установку на базі восьмициліндрового бензинового двигуна.

Очікується, що чотиримісний позашляховик в довжину буде досягати 5 метрів. Автомобіль укомплектують регульованою підвіскою і стабілізаторами поперечної стійкості. Вартість п’ятидверного позашляховика складе близько 300 тис. євро.

Останньою прем’єрою Ferrari стала відкрита версія моделі F8 Tributo, що отримала назву F8 Spider. Новинку оснастили самим потужним восьмициліндровим двигуном в історії італійської марки. Йдеться про 3,9-літровий агрегат V8 з двома турбінами, що дебютував на суперкарі Pista, випущеному обмеженим тиражем. Двигун розвиває ті ж 720 к. с. і 770 Нм крутного моменту, що на 50 к. с. і 10 Нм більше віддачі агрегату попередника.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook