Автоновини

Bentley відродив довоєнний спорткар Blower

Bentley відродив довоєнний спорткар Blower
Фото: Bentley

Компанія Bentley випустить сучасну версію знаменитого гоночного автомобіля Blower. Оригінальна машина була розроблена в 1920-х сером Тімом Біркін – одним з так званих Bentley Boys.

Всього було створено чотири таких автомобіля, які використовувалися Біркін в різних гонках на витривалість. Так, в 1929 році англієць виграв на Bentley Blower добовий марафон «24 години Ле-Мана».

Bentley відродив довоєнний спорткар Blower

Розробкою сучасного автомобіля зайнялися фахівці придворного ательє фірми Bentley – Mulliner. Інженери розберуть одну з машин з шасі під номером # HB3403 на запчастини, які будуть занесені в каталог і відскановані для створення 3D-моделей. При будівництві автомобілів будуть використані оригінальні форми, затискні пристрої і ручні інструменти.

Всі 12 випущених автомобілів майже не відрізнятимуться від оригіналу, однак в їх конструкцію внесуть деякі зміни заради відповідності сучасним вимогам з безпеки. В основу Bentley Blower ляже штампована сталева рама з напівеліптичними листовими ресорами. Крім того, автомобілі оснастять 400-міліметровими механічними барабанними гальмами.

Bentley відродив довоєнний спорткар Blower

Як і оригінальний автомобіль, сучасний Bentley Blower укомплектують чотирициліндровим 4,4-літровим 16-клапанним компресорним мотором, що видає 240 кінських сил.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook