Автоновини

Ілон Маск пожартував над назвою нового електрокара Porsche

Ілон Маск пожартував над назвою нового електрокара Porsche

Глава Tesla Ілон Маск зіронізував над назвою нового електрокара Porsche Taycan. Одна з модифікацій цієї моделі традиційно отримала назву Turbo, хоча ніяких турбін в електрокарі немає.

«Турбо в електромобілі? Це слово означає не зовсім те, що ви думаєте», – написав Ілон Маск в своєму Twitter.

Крім цього глава Tesla заявив, що на наступному тижні свої сили на «Нюрбургринзі» спробує електрокар Tesla Model S. Не виключається, що модель спробує побити новий рекорд «Північної петлі» «Нюрбургринга» серед чотирьохдверних електрокарів, який належить Taycan. Автомобіль зміг подолати 20,6-кілометрову ділянку за 7:42. За кермом Taycan знаходився тест-пілот Porsche Ларс Керн.

При цьому абсолютний рекорд «Північної петлі» «Нюрбургринга» серед всіх електричних автомобілів належить гоночному Volkswagen ID. R. Під управлінням французького пілота Ромена Дюма машина пройшла німецьку трасу за 6 хв. і 5,336 секунди.

На момент запуску Porsche Taycan представлений в двох топових модифікаціях – Turbo і Turbo S. Агрегати останньої при активації функції швидкого старту Launch Control в режимі Overboost видають 761 кінську силу (560 кіловат). Такий автомобіль здатний набирати першу “сотню” за 2,8 секунди. Наприклад, стільки ж потрібно для прискорення до 100 км / год рекордсмену «Нюрбургринга» Lamborghini Aventador SVJ. Сумарна потужність двигунів версії Turbo складає 680 к. с. (500 кВт), що дозволяє електрокару прискорюватися з місця до «сотні» за 3,2 секунди. Максимальна швидкість обох модифікацій – 260 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook