Автоновини Франкфурт-2019

Smart Fortwo і Forfour позбулися ДВЗ і отримали нові медіакомплекси

Smart Fortwo і Forfour позбулися ДВЗ і отримали нові медіакомплекси
Фото: Smart

Бренд Smart, який після 2020 року збирається сконцентруватися на випуску автомобілів тільки з електричними силовими установками, оновив хетчбек і кабріолет EQ ForTwo, а також п’ятидверний EQ ForFour. Публічна прем’єра новинок відбудеться на автосалоні у Франкфурті 10 вересня. Незабаром після прем’єри машини надійдуть у продаж в Європі.

Автомобілі будуть пропонуватися виключно з електричними силовими установками. Потужність електромотора складає 82 кінських сили. Розгін до «сотні» у ForTwo з таким двигуном займає 11,6 секунд. Запас ходу – 160 кілометрів. Поповнити запас батареї від побутової розетки можна за три з половиною години. Максимальна швидкість – 130 км на годину.

У оновлених Smart з’явилася нова решітка радіатора, інші бампери і великий нижній повітрозабірник. Світлодіодні фари складаються з трьох елементів, один з яких також виконує роль покажчика повороту. Ще одна з функцій оптики – світлове вітання після розблокування дверей.

У салоні Smart з’явилася інша центральна консоль з великим відсіком для зберігання дрібниці і 8-дюймовий сенсорний дисплей. Також водієві буде доступна інформаційно-розважальна система нового покоління. За допомогою смартфона водій може перевіряти заряд батареї, а також відмикати і замикати автомобіль. Завантаживши спеціальний додаток, господар машини зможе віддалено передати доступ до машини іншим користувачам. Така функція, правда, поки доступна лише в деяких європейських країнах.

Smart Fortwo і Forfour позбулися ДВЗ і отримали нові медіакомплекси

У березні концерн Daimler і китайська компанія Geely оголосили про створення спільного підприємства з рівною часткою активів. В рамках нового проекту буде організована розробка і налагоджений випуск міських електрокарів наступного покоління, які будуть випускатися під маркою Smart.

Дизайн автомобілів буде створюватися зусиллями фахівців Mercedes-Benz, тоді як за технічну частину відповідатимуть інженери Geely. Передбачено створення декількох моделей, в тому числі і більш габаритних – представників швидко зростаючого В-сегмента. Випуск машин, які будуть призначені як для Китаю, так і для глобального ринку, налагодять на новому підприємстві в КНР. Продажі автомобілів стартують в 2022 році.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook