Автоновини

Porsche представила 761-потужний серійний електрокар

Porsche представила 761-потужний серійний електрокар
Фото: Porsche

Компанія Porsche представила першу в своїй історії модель з повністю електричною силовою установкою – Taycan. Прем’єра Porsche Taycan пройшла одночасно в Північній Америці, Китаї та Європі. У компанії підкреслили, що саме ці три ринки стануть найбільш важливими для моделі. 

Серійний Porsche Taycan зовні мало чим відрізняється від концепту Mission E, представленого в 2016 році на мотор-шоу в Парижі. При цьому серійний автомобіль отримав стандартні задні двері замість задньопетельних, обзавівся злегка зміненим аеродинамічним обвісом, а замість зовнішньої камери заднього виду придбав традиційні бічні дзеркала. Крім того, в «чотиридверному спортивному седані», як його називають в компанії, простежується схожість з сімейством 911 нового покоління. Коефіцієнт аеродинамічного опору дорівнює 0,22.

У Porsche відзначили, що Taycan став першим в світі серійним електрокаром з бортовою системою на 800 вольт, тоді як інші подібні автомобілі використовують 400-вольтівну схему. Новинку укомплектували двома електромоторами (на передній і задній осі), які забезпечують повний привід і поєднуються зі спеціальною двохдіапазонною коробкою передач. Перша ступінь покликана забезпечувати максимальне прискорення при старті, тоді як друга «довга» передача служить для «збереження резервів потужності».

На момент запуску Porsche Taycan представлений в двох топових модифікаціях – Turbo і Turbo S. Агрегати останньої при активації функції швидкого старту Launch Control в режимі Overboost видають 761 кінську силу (560 кіловат). Такий автомобіль здатний набирати першу “сотню” за 2,8 секунди. Наприклад, стільки ж потрібно для прискорення до 100 км / год рекордсмену «Нюрбургринга» Lamborghini Aventador SVJ.

Сумарна потужність двигунів версії Turbo складає 680 к. с. (500 кВт), що дозволяє електрокару прискорюватися з місця до «сотні» за 3,2 секунди. Максимальна швидкість обох модифікацій – 260 км на годину.

Спеціальна система швидкої підзарядки всього за п’ять хвилин дозволяє накопичити достатню кількість енергії, щоб проїхати до 100 кілометрів. З 5% до 80% при ідеальних умовах запас батарей ємністю 93,4 кВт · год можна поповнити за 22,5 хвилини. Крім того, батареї можна заряджати в домашніх умовах від джерела змінного струму. Запас ходу становить 450 км у версії Turbo S і 412 км у варіанту Turbo.

Porsche Taycan отримав повністю цифрову приладову панель, а також центральний 10,9-дюймовий сенсорний дисплей інформаційно-розважальної системи. Ще один опціональний монітор призначений для переднього пасажира. Кількість кнопок і механічних перемикачів зведено до мінімуму – більшість функцій можна контролювати за допомогою сенсорних поверхонь, а також голосового управління, що реагує на команду «Привіт, Porsche».

Електрокар оснащений фірмовою системою регулювання жорсткості амортизаторів PASM, адаптивною пневматичною підвіскою з трьома камерами, функцією контролю тяги, а також активною електромеханічною системою придушення крену кузова. Водієві доступні чотири драйверськіх режими: Range, Normal, Sport і Sport Plus. Плюс до всього режим Individual дає доступ до окремих налаштувань різних систем.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook