Автоновини

Citroen C5 AirCross спустився по найкрутішій в світі вулиці

Citroen C5 AirCross спустився по найкрутішій в світі вулиці
Фото: Citroen

Кросовер Citroen C5 AirCross спустився по вулиці Ffordd Pen Llech в Уельсі, яка значиться в Книзі рекордів Гіннесса як «найкрутіша вулиця в світі». Французький передньопривідний автомобіль зміг подолати шлях з ухилом до 37,5%.

Вулиця Ffordd Pen Llech знаходиться в Північному Уельсі в містечку Харлех, розташованому в національному парку «Сноудонія». Вона вважається найкрутішою громадською асфальтованою дорогою в Великобританії і найкрутішою вулицею в світі. Довжина дороги становить всього 300 м при перепаді висот в 50 метрів.

Для кросовера Citroen C5 AirCross не передбачена система повного приводу. При цьому автомобіль укомплектований функцією контролю тяги Grip Control, здатної адаптувати алгоритми роботи ABS і системи стабілізації під конкретні умови їзди. Крім того, кросовер оснащений системою допомоги при спуску з гори.

У Україні Citroen C5 AirCross пропонують з 1,6-літровим бензиновим двигуном потужністю 150 к. с., що працює в парі з шестиступінчастим «автоматом». В якості альтернативи доступні  180-потужний дволітровий турбодизель, що поєднується з восьмидіапазонною автоматичною коробкою, та півторалітровий дизель, потужністю 130 к.с., що також поєднується з восьмидіапазонною автоматичною коробкою.

Citroen C5 AirCross спустився по найкрутішій в світі вулиці

Вже в базовій версії кросовер укомплектований фірмовою підвіскою Progressive Hydraulic Cushions, де в амортизаторах додатково використовуються два гідравлічних стоппера – обмежувач ходу відбою і обмежувач ходу стиснення. Як відзначають в компанії, завдяки новій технології під час їзди виникає відчуття «польоту на килимі-літаку». Ціни на автомобіль стартують з позначки 635 600 грн.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook