Автоновини Військова техніка

Українська армія прийняла на озброєння новий бронеавтомобіль

Українська армія прийняла на озброєння новий бронеавтомобіль
Фото: Бронеавтомобіль «Барс-8» під час випробувань

Багатоцільовий тактичний броньований автомобіль підвищеної прохідності “Барс-8” для ЗСУ, розроблений автомобілебудівною компанією “Богдан Моторс”, прийнятий на озброєння наказом Міністерства оборони України, повідомив прес-секретар корпорації “Богдан” Сергій Красуля.

“Після завершення дворічного циклу державних випробувань в лютому поточного року, перед Днем Конституції з’явився очікуваний наказ Міноборони про прийняття бронеавтомобіля на озброєння”, – зазначив Красуля агентству “Інтерфакс-Україна

Як повідомлялося, бойова броньована машина розроблена “Богдан Моторс” у відповідності до вимог Збройних сил України і з урахуванням світових стандартів техніки такого класу. “БАРС-8” став другий ББМ в Україні після бронеавтомобіля “Козак-2” виробництва НВО “Практика”, яка пройшла державні випробування.

Українська армія прийняла на озброєння новий бронеавтомобіль
Фото: Бронеавтомобіль «Барс-8» під час випробувань

Красуля нагадав, що розробка нового бронеавтомобіля для ЗСУ почалася в “Богдан Моторс” з 2015 року. Програма передбачала створення декількох напрямків розвитку сучасного бронеавтомобіля. В результаті інженерних вишукувань були створені перші прототипи бронеавтомобілів “БАРС-6” і “БАРС-8”, але в ході подальших випробувань і конструкторських пошуків в лінійці ББМ “Богдан Моторс” залишився тільки “Барс-8”.

“Барс-8” має шасі підвищеної прохідності з колісною формулою 4 х 4 з 6,7-літровим турбодизельним двигуном Cummins, броньований протимінний і балістичний захист за стандартом STANAG 4569 Level 2 і систему забезпечення життєдіяльності екіпажу.




Конструкцією бронеавтомобіля передбачена установка систем пуску димових гранат, засобів зв’язку і навігації, приладів нічного і денного спостереження, системи регулювання тиску в шинах, системи пожежогасіння моторного відділення, засобів маскування, протиосколкової підкладки корпусу, автономної кліматичної системи.

Як повідомлялося, повнопривідний броньований “Барс-8” розроблений на базі пікапа американської Ram – підрозділу Fiat Chrysler Automobiles. Має вантажопідйомність більше 2 тонн і призначений для перевезення особового складу до 10 чол. Бронеавтомобіль оснащений турбодизельним двигуном американської Cummins Turbo Diesel потужністю 385 к.с. в парі з японською коробкою передач Aisin. Серед основних переваг “Барс-8” також забезпечення протимінного і балістичного захисту за стандартом НАТО STANAG 4569 Level 2.

Сімейство спеціальних броньованих машин на базі “Барс-8” передбачає можливість установки різних бойових модулів і озброєння.

Основне призначення “Барс-8” – забезпечення підрозділів ЗСУ при веденні бойових дій. Машина також може бути задіяна для транспортування особового складу, перевезення вантажів в умовах бойових дій, виконання тактичних завдань і охорони блокпостів, використання в якості медичного евакуаційного транспорту.

Як зазначив Красуля, за попередніми оцінками військових експертів, новий бронеавтомобіль має хорошу експортну перспективу і може поставлятися не тільки в ЗСУ, та до інших вітчизняних силових структур, а й на зовнішні збройні ринки.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook