Автоновини

Porsche показала близький до серії прототип першого електрокара

Porsche показала близький до серії прототип першого електрокара
Фото: Porsche

Компанія Porsche привезла в Шанхай прототип свого першого серійного електрокара Taycan. Демонстраційні заїзди злегка закамуфльованого автомобіля відбудуться на полігоні Porsche Experience Center, а потім він побуває на заходах в США і Великобританії.

Електрокар вже випробував Лі Чао – китайський гонщик, який виступає в кузовному чемпіонаті Asian Carrera Cup. «Ходова частина нового Taycan пропонує широкі можливості і забезпечує як точність управління, характерну для спортивного автомобіля, так і комфорт в далеких поїздках, властивий седану. При цьому вирішальну роль відіграють низький центр тяжіння і система управління задніми колесами, – підкреслив Лі Чао. – Taycan дуже чітко входить в повороти і прекрасно тримає дорогу».

Porsche Taycan укомплектують двома електричними моторами (по одному на передній і задній осі), схожими з тими, що застосовуються на гібридному спортпрототип Porsche 919 Hybrid. Агрегати, сумарна віддача яких складе 600 к. с., працюватимуть разом з бортовою 800-вольтовою системою.

Porsche Taycan здатний прискорюватися з місця до першої «сотні» менш ніж за 3,5 сек., а на розгін з нуля до 200 км / год потрібно не більше 12 секунд. Максимальна швидкість електромобіля перевищує 250 км на годину.

Porsche показала близький до серії прототип першого електрокара
У найближчі вихідні прототип Porsche Taycan під керуванням екс-пілота Формули-1 Марка Уеббера візьме участь в змаганнях з підйому на пагорб на Фестивалі швидкості в британському Гудвуді. Потім автомобіль з’явиться в Нью-Йорку на останньому етапі чемпіонату електричних болідів Formula E. Прем’єра серійного автомобіля відбудеться у вересні на Франкфуртському автосалоні.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook