Автоновини

Відео: Електрокари Tesla влаштували незвичайне змагання під землею і в місті

Відео: Електрокари Tesla влаштували незвичайне змагання під землею і в місті

Компанія The Boring Company, яка курирується главою Tesla Ілоном Маском, опублікувала відео, в якому показані переваги нової підземної транспортної системи. Два електрокара Tesla Model 3 змагаються між собою – один їде по вулицях Лос-Анджелеса в щільному трафіку, а інший пересувається в швидкісному тунелі.

Автомобіль, який їхав на автопілоті по тунелю, розвинув швидкість в 204 км / г, тоді як електрокар, який прямував по дорогах, зміг розігнатися тільки до 71 км на годину. У підсумку перший дістався до фінішу всього за 1 хв. і 36 сек., а другий дістався до місця призначення за 4 хв. і 44 секунди.

При цьому для «підземної» машини, що брала участь в експерименті, не використовувалося спеціальне пристосування у вигляді додаткових розкладних роликів, що кріпляться під передню частину кузова електрокара. Воно покликане фіксувати автомобіль і не дозволяє йому зачіпати стінки тунелю.

Ідея The Boring Company полягає в будівництві під великими містами високошвидкісних тунелів за допомогою бурильної машини Godot. На поверхні автомобіль встає в спеціальний ліфт з електроприводом, який опускається під землю і переміщається в тунель шириною 3,6 метра. Там машина розкладає фіксуючи «рейкові колеса», завдяки яким зможе в автоматичному режимі пересуватися зі швидкістю до 250 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook