Автоновини Військова техніка

ЗСУ озброять новітньою бойовою машиною “Отаман-3”: фото та характеристики

ЗСУ озброять новітньою бойовою машиною "Отаман": фото та характеристики

На озброєння українських морських піхотинців може надійти нова бойова броньована машина “Отаман” вітчизняного виробництва.

Проект відповідної техніки – ББМ 6х6 шифр “Отаман” – був розглянутий на нараді у заступника міністра оборони України генерал-лейтенанта Ігоря Павловського.

Відомо, що в заході взяли участь представники керівництва Ліги, Генштабу ЗСУ, Державного науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки Департаменту військово-технічної політики та розвитку ОВТ Міноборони, інших структур оборонного відомства.

ЗСУ озброять новітньою бойовою машиною "Отаман": фото та характеристики

Проект також розглянули представники приватних оборонних підприємств “Телекард-прилад”, корпорації “Таско” і Науково-виробничого об’єднання “Практика”. Останні беруть участь у розробці “Отамана”.




Нагадаємо,  корпус “Отамана” броньований зі спеціальним протимінним захистом, через що бронетранспортер вище за радянські зразки БТР-70 та БТР-80.

Коробка передач автоматична марки Allison. Двигун дизельний марки Deutz потужністю 558 кінських сил, розташований у передній частині машини. Підвіска бронетранспортера незалежна з приводом на всі колеса.

В десантному відділенні базової версії бронетранспортера розміщується до 6 бійців у повній амуніції, які сидять один навпроти одного. На випадок підриву, спеціальні крісла частково гасять удар для військовослужбовців.

Кліматика включає в себе загальну систему внутрішньої вентиляції бойової машини, підігрів у холодну пору року та кондиціювання у спеку.

Короткі технічні характеристики БТР “Отаман”:

Повна вага: 22 тонни
Вантажопід’ємність: 5 тонн
Довжина: 7,2 метрів
Ширина: 2,9 метрів
Висота: 2,3 метри
Швидкість по шосе: 100 км/год
Швидкість на воді: 8 км/год
Протикульний захист класу: STANAG level 4
Протимінний захист: до 8 кг

ЗСУ озброять новітньою бойовою машиною "Отаман": фото та характеристики

На підприємстві також проробляють бронетранспортер як базу для інших спеціальних машин:

  • машину вогневої підтримки
  • самохідний міномет
  • санітарний автомобіль
  • штабний автомобіль
  • інші варіанти

Розробка концепції бронетранспортера “Отаман” розпочалась у 2016-у році. Проте повноцінна розробка за два роки – у 2018-2019 і вже в 2020-му очікується готовність дослідного зразка до заводських випробувань. Після яких очікується початок державних за спеціальною програмою.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook