Автоновини Військова техніка

Україна повертає на озброєння найпотужнішу українську гармату

Україна повертає на озброєння найпотужнішу українську гармату

Збройні сили України активно відновлюють, випробовують та повертають на озброєння легендарні радянські самохідні артилерійські установки 2С7 «Піон».

Зокрема, над відновленням однієї з найпотужніших артилерійських систем світу працюють на ремонтному артилерійському підприємстві Міністерства оборони України. Військові кажуть, що це дуже потужна зброя: снаряд вагою 100 кілограмів може подолати відстань майже в 50 кілометрів.




203-міліметрова гармата «Піон» може за дві хвилини здійснити три постріли. «В свій час вона розроблялася і передбачалась для стрільби ядерними боєприпасами», – каже військовий.

За словами співробітників заводу, «Піони» не експлуатувалися дуже довго. «Однак так склалася ситуація в країні, що ми змушені зняти зі зберігання і привести ці машини у бойовий стан і приступити до захисту своїх рубежів», – зазначають військові.

Тактичні навчання екіпажів самохідних установок “Піон”. Січень 2019 року.

Довідка: 2С7 «Піон» – це радянська самохідна гаубиця, призначена для знищення особливо важливих об’єктів і засобів ядерного нападу в тактичній глибині на відстані до 47 км. Військові експерти кажуть, що в перший і останній раз ці установки використовувалися у російсько-грузинській війні ( «війна 888»). У 1996 році Україна відмовилась від використання “Піонів” і передала їх на зберігання за умовами здачі ядерної зброї.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook