NY-2019 Автоновини

Kia розробила кросовер зі штучним інтелектом

Фото: Motor1

На автосалоні в Нью-Йорку компанія Kia представила концептуальний кросовер під назвою Habaniro. Прототип отримав по електромотору на кожній з осей і може проїхати без підзарядки більше 480 кілометрів. Цей прототип був покликаний дати уявлення про майбутні«зелені» автомобілі південнокорейської марки.

Довжина Kia Habaniro становить 4430 мм, ширина – 1955 мм, а висота – 1600 міліметрів. Колісна база дорівнює 2830 міліметрів. Машина отримає дизайн в стилі концепту Imagined by Kia, який був показаний на мотор-шоу в Женеві. Новинку оснастили захисними накладками на бампер, вузькими світлодіодними фарами, декоративним Z-образним елементом на кузові.

Також автомобіль отримав короткі звіси, 20-дюймові колісні диски і  двері, які відкриваються вгору, типу «крила метелика». У Habaniro відсутня фірмова решітка радіатора «ніс тигра» і традиційні бічні дзеркала.

«Ми хотіли, щоб ця концепція однаково впевнено себе почувала на міських вулицях і під час поїздок по бездоріжжю», – пояснив віце-президент по дизайну в Kia Design Center America.

Новинка оснащується безпілотною системою п’ятого рівня. Це означає, що автомобіль може рухатися автономно і допомога водія йому в цьому не потрібна. Управління всіма функціями автомобіля здійснюється за допомогою проекційного дисплея. Особлива система під назвою Real-time Emotion Adaptive Driving за допомогою камери і штучного інтелекту стежить за поведінкою і емоціям водія і на основі отриманих даних активує ті чи інші функції машини.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook