Автоновини

Aston Martin присвятив суперкар перемозі в «Ле-Мані» 60-річної давнини

Фото: Aston Martin

Компанія Aston Martin представила спеціальну версію суперкара DBS, що отримала назву 59. Автомобіль присвятили перемозі двох екіпажів британської марки в марафоні «24 години Ле-Мана», які за підсумками гонки зайняли перше і друге місця.

У 1959 році британець Рой Сальвадорі і американець Керролл Шелбі, управляли гоночним Aston Martin DBR1, і першими побачили картатий прапор. Другий ступінь подіуму дістався французу Моріс Трентіньяну і бельгійцю Полю Фрера.

Aston Martin DBS 59 побудований на базі екстремальної модифікації Superleggera. Купе отримало фірмовий зелений відтінок кузова Racing Green, що контрастує з чорним карбоновим дахом, бронзові елементи, а також особливі 21-дюймові колеса з Y-подібними спицями. На задньому спойлері з’явився номер шасі гоночного DBR1, а на захисний козирок нанесли зображення оригінального гоночного автомобіля.

Aston Martin DBS 59 оснащений 5,2-літровим двигуном V12 з двома турбінами, що розвиває 725 к. с. і 900 Нм крутного моменту. Мотор працює в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Агрегат дозволяє суперкару прискорюватися з місця до «сотні» за 3,4 сек.,а його максимальна швидкість складає 339 км на годину.

Всього британці випустять 24 таких автомобіля, кожен з яких «символізуватиме певний час тієї легендарної перемоги».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook