Автоновини

Карлоса Гона знову заарештували в Японії

Прокуратура Токіо знову заарештувала екс-главу компанії Nissan Карлоса Гона, який був відпущений під заставу в березні. На цей раз колишнього топ-менеджера звинувачують у зловживанні довірою при обтяжуючих обставинах, повідомляє NHK.

Гона підозрюють в нанесенні збитків компанії Nissan в розмірі 5 млн доларів. За версією слідства, з 2015 по 2017 роки Карлос Гон на власний розсуд перераховував кошти якоїсь дилерської компанії в Омані, якою керував його знайомий. При цьому частина виплат в результаті була переведена підставній конторі в Лівані через рахунок одного з її власників. У токійській прокуратурі припускають, що кошти в тому числі були витрачені на придбання яхти Гона.

У свою чергу, адвокати топ-менеджера стверджують, що платежі фірми в Омані були здійснені в якості законної винагороди, а до покупки яхти вони не мають ніякого відношення. Крім того, сам Карлос Гон в інтерв’ю телеканалу LCI ??заявив про свою повну невинність і попросив захисту в уряду Франції.

Нагадаємо, колишній глава альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон був заарештований в Японії в листопаді за підозрою в ухилянні від сплати податків. За даними прокуратури, для цього він умисно спотворював інформацію про розмір власних виплат. Слідчі почали розслідування відносно топ-менеджера після повідомлень анонімного інформатора всередині автоконцерну.

У березні 65-річний Гон був відпущений з в’язниці під заставу. Йому було заборонено залишати Японію, а також користуватися мобільним телефоном. Крім того, забороняються будь-які контакти з людьми, що мають відношення до Nissan. При цьому Гону можна користуватися комп’ютером, але тільки по буднях і в офісі його адвоката.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook