Автоновини

Головним дизайнером Rolls-Royce став Йозеф Кабан з BMW

З 1 квітня 2019 року головним дизайнером Rolls-Royce стане Йозеф Кабан. Відповідний контракт вже був підписаний з 46-річним словаком. Попередній дизайнер Rolls-Royce Джайлс Тейлор залишив компанію влітку минулого року. Зараз він працює в китайській компанії FAW.

Йозеф Кабан, з лютого 2017 року працював над дизайном автомобілів BMW. Тепер його місце займе Домагой Дукеч, який до цього очолював відділ BMW по розробці зовнішності M- і I-моделей.

«Їх нові обов’язки визначать напрямок дизайну кожного бренду і приведуть його у відповідність з майбутніми вимогами», – заявив керівник BMW Group Design Адріан ван Хойдонк.

До BMW Йозеф Кабан встиг більше 10 років пропрацювати на концерн Volkswagen. Він встиг розробити дизайн суперкара Bugatti Veyron і заслужити багато різних премій. З 2006 року словак був головою департаменту дизайнерських розробок Audi AG. У компанії Audi Йозеф Кабан відповідав за дизайн концепт-карів і автомобілів серійного виробництва.

З 1 лютого 2008 року Йозеф Кабан займав пост глави департаменту дизайнерських розробок чеського автовиробника Skoda. Топ-менеджер працював над зовнішністю рестайлінгових Citigo і Rapid. Крім цього Кабан розробляв дизайн Yeti нового покоління, який поки ще не був представлений.

Найближчою прем’єрою Rolls-Royce стане седан Ghost наступного покоління. Виробництво машини налагодять на заводі в Гудвуді (Західний Суссекс). Основними конкурентами новинки стануть Bentley Flying Spur і Mercedes-Maybach S 600. Точні дати прем’єри новинки також невідомі.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook