Автоновини

Tesla представила новий електричний кросовер

Фото: Tesla Motors

Компанія Tesla представила свій новий компактний електричний кросовер під назвою Model Y. Прем’єра машини відбулася в дизайн-студії американського бренду в Лос-Анджелесі. Ціни на автомобіль стартують від 39 000 доларів. Топові версії обійдуться в 60 000 доларів.

Всього клієнтам запропонують чотири модифікації моделі: Standart Range, Long Range, Dual Motor AWD і Perfomance. Продажі новинки почнуться восени 2020 року. При цьому базова модифікація електрокара стане доступна для покупки тільки в 2021 році. Передзамовлення на новинку в США вже стартували.

Перший пілотний зразок зійде з конвеєра підприємства Gigafactory 1 в Каліфорнії. Пізніше випуск компактних кросоверів Tesla налагодять на новому підприємстві в Китаї, яке отримає назву Gigafactory 3.

Кросовер запозичив вже наявне шасі від Tesla Model 3. Model Y отримала два електромотори і буде пропонуватися з комплектами акумуляторів різної ємності. Розгін до «сотні» у автомобіля займає 3,5 сек. (топова версія Performance). Запас ходу складає 480 км (у версії Long Range). Максимальна швидкість – 240 км на годину.

Дизайн моделі нагадує Model 3. Кросовер отримав традиційні бічні дзеркала замість камер. Також інженери Tesla вирішили відмовитися від використання фірмових задніх дверей, які в компанії називають «крилами сокола». За словами Ілона Маска, таке рішення ускладнює процес виробництва автомобіля. Коефіцієнт аеродинамічного опору – 0,32. Кросовер отримав короткий передній звис і панорамний дах.

Крім стандартної версії кросовер запропонують в семимісному виконанні. У салоні автомобіля встановлений великий 15-дюймовий сенсорний дисплей, який відповідає за управління більшістю функцій Model Y. Водієві доступні передові системи безпеки і система безпілотного керування автомобілем.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook