Автоновини Женева-2019

Koenigsegg привіз до Женеви 1600-потужну заміну гіперкару Agera RS

Фото: Koenigsegg

Компанія Koenigsegg представила на Женевському автосалоні гіперкар Jesko, що прийшов на зміну моделі Agera RS. Новинку назвали ім’ям батька засновника шведської марки Крістіана фон Кенігсегга.

Автомобіль укомплектували істотно модернізованим п’ятилітровим наддувним агрегатом V8, в якому застосували колінчастий вал з шатунними шийками, розташованими в одній площині. Дві нових турбіни безпосередньо пов’язані з невеликим електричним компресором, що нагнітає повітря зі спеціального 20-літрового карбонового резервуара. У компанії відзначили, що така схема дозволяє виключити затримку роботи турбіни на малих обертах, а також забезпечує максимальний тиск наддуву.

Двигун поєднується з власної дев’ятиступінчастою коробкою передач LST з електронно-керованим багатодисковим зчепленням. Як стверджують в Koenigsegg, трансмісія працює набагато швидше традиційних «роботів» з двома зчепленнями, перемикаючи ступені «зі швидкістю світла».

Наприклад, коробка може «моментально переключитися безпосередньо з сьомої на першу передачу без очікування синхронізації». Трансмісія може управлятися здвоєними підрульовими «пелюстками», один з яких відповідає за послідовну зміну передач, а при натисканні на другий електроніка самостійно вибирає оптимальну.

Двигун при споживанні бензину з октановим числом 95 розвиває 1280 к. с., проте при використанні паливної суміші E85 на основі етанолу і бензину віддача зростає до 1600 к. с. і 1500 Нм крутного моменту.

Гіперкар отримав величезний передній спліттер, а також заднє антикрило у вигляді бумеранга, які забезпечують автомобілю 800 кг притискної сили на швидкості 250 км / год, 1000 кг – на 275 км / г і до 1400 на потенційно максимальної швидкості в 482 км на годину.

Нарешті, Koenigsegg Jesko укомплектували повнокерованим шасі з адаптивною системою, яка «підрулює» задніми колесами в залежності від швидкості, кута повороту, оборотів двигуна і інтенсивності прискорення.

Koenigsegg Jesko буде випущений обмеженим тиражем в 125 екземплярів. За попередніми даними, вартість гіперкара перевищить 3 млн доларів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook