Автоновини Женева-2019

Новий кросовер Audi Q4 e-tron отримав два електромотора

Фото: Carscoops

Компанія Audi на мотор-шоу в Женеві розсекретила концепт електричного кросовера під назвою Q4 e-tron. В майбутньому новинка отримає серійну версію, яка стане на конвеєр в кінці 2020 року. Це буде п’ята модель Audi з повністю електричною силовою установкою.

Купеподібний кросовер побудований на платформі MEB від Volkswagen. Довжина новинки становить 4,59 м, а ширина – 1,90. Розмір колісної бази дорівнює 2,77 метра. Таким чином, серійна версія «зеленого» позашляховика за своїми габаритами займе місце між нинішніми моделями Q2 і Q3. У Audi розповіли, що Q4 e-tron пропонує «безпрецедентний рівень комфорту в салоні, особливо з точки зору простору для ніг як спереду, так і ззаду».

У рух автомобіль приводять два електромотори – по одному на кожній осі. Сумарна потужність агрегатів – 302 кінські сили. Без підзарядки кросовер може проїхати більше 450 кілометрів (по циклу WLTP). Розгін до «сотні» у Q4 e-tron займає 6,3 секунди. Максимальна швидкість – 180 км на годину. Поповнити заряд батареї на 80% можна всього за 30 хвилин. Батарея ємністю 82 кВт · год розташовується під підлогою.

Купеподібний кросовер отримав велику решітку радіатора, розширені колісні арки, світлодіодну оптику, масивні повітрозабірники, а також напис e-tron на бампері і порогах. У салоні встановили цифрову приладову панель в стилі нового Q3 і великий сенсорний дисплей.

Стандартна версія Q4 стане на конвеєр раніше електрокара. За неофіційними даними, кросовер запозичить моторну гамму у Q3. В такому випадку базовим мотором для автомобіля стане 1,5-літровий бензиновий двигун з віддачею 150 кінських сил. Також клієнтам запропонують 2,0-літровий бензиновий агрегат. Двигун буде доступний в двох варіантах: з віддачею 190 і 230 кінських сил. Крім них в гамму моторів увійде 2,0-літровий дизельний двигун.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook