Автоновини Військова техніка

Найпотужніші у світі: представлені українські ракетні комплекси ПКР «Нептун» і РСЗВ «Вільха»

«Спецтехноекспорт» на IDEX-2019 вперше представив моделі наземного комплексу крилатих протикорабельних ракет «Нептун» та високоточної системи залпового вогню «Вільха», пише Ukrmilitary.

Розробкою бойових частин обох комплексів займалося українське КБ «Луч», у якості базового шасі обрано модифіковане повнопривідне шасі КрАЗ-7634НЕ колісної формули 8х8.

Самохідне шасі має компонувальну схему «кабіна перед двигуном» та призначене для монтажу важкого спецобладнання до 27 тонн. Воно відрізняється потужним двигуном (460 к.с.) та автоматичною коробкою передач. Монтажна довжина рами 8080 мм, зовнішній мінімальний габаритний радіус повороту – 14 м. Шасі має першу і другу керовані осі.




Кожна із чотирьох крилатих протикорабельних ракет «Нептун» здатна вражати бойові кораблі водотонажністю до 5 тисяч тон на відстані до 280 км (експортна версія). Комплекс складається з чотирьох пускових установок з чотирма ракетами та наземної мобільної платформи. Вага однієї ракети – 670 кг, а її осколково-фугасної бойової частин – 145 кг.

Нова українська високоточна система залпового вогню «Вільха» з ракетами калібру 300 мм вважається однією з найпотужніших у світі у своєму класі. Система призначена для ураження цілей будь-яких типів на дальніх підступах.

Система здатна запускати 12 ракет всього за 45 с. на відстань до 120 км. На такій відстані ракети влучають у ціль з максимальним відхиленням всього 30 метрів. При цьому маса однієї 300 мм ракети «Вільха» – 800 кг.

Також повідомляється, що до «Нептуна» та «Вільхи» вже тривалий час проявляють інтерес ряд країн Близького Сходу. Проведення успішних вогневих випробувань обох ракет протягом 2018 року створило передумови для досягнення конкретних домовленостей з потенційними іноземними замовниками.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook