Автоновини Женева-2019

Volkswagen випустив пляжний баггі з скейтбордом-всюдиходом

Фото: Volkswagen / Carscoops

Компанія Volkswagen представила концептуальний електричний пляжний баггі ID Buggy, приблизно «на 70% готовий до серійного виробництва». Публічна прем’єра автомобіля, до складу обладнання якого увійшов скейтборд, відбулася в рамках Женевського автосалону.

Автомобіль є сучасною інтерпретацією класичних пляжних баггі, які вперше з’явилися в Каліфорнії в 1960-х роках. Зокрема, мова йде про модель Meyers Manx, побудованої на базі Volkswagen Beetle американським серфером і інженером Брюсом Майерсом.

Габаритна довжина Volkswagen ID Buggy склала 4063 мм, ширина – 1890 мм, висота – 1 463 мм, а розмір колісної бази дорівнює 2650 міліметрів. Пересуватися по піску допомагає підвіска з 238-міліметровим кліренсом і позашляхові покришки BF Goodrich на 18-дюймових легкосплавних колесах.

Автомобіль отримав два посадкових місця, проте конструкція концепту передбачає установку заднього ряду сидінь. Крім того, ззаду є багажний відсік з кріпленнями для позашляхових скейтбордів.

В основу концепт-кара лягла технічна архітектура MEB, спеціально розроблена німцями для автомобілів з повністю електричними силовими установками. Volkswagen ID Buggy оснастили єдиним електромотором, що розвиває 204 к. с. і 309 Нм крутного моменту. Тяга передається на задню вісь.

Автомобіль здатний прискорюватися з місця до «сотні» за 7,2 сек., а його максимальна швидкість склала 159 км на годину. Комплект літійіонних батарей на 62 кВт · год дозволяє проїхати без підзарядки до 250 кілометрів.

Нагадаємо, першою серійною моделлю, яка увійде в «зелене» сімейство I.D., стане компактний хетчбек. Серійне виробництво автомобілів почнеться в листопаді 2019 року. За попередніми даними, слідом за ним Volkswagen випустить «зелений» кросовер, мінівен і, можливо, флагманський седан, який стане ідеологічним наступником моделі Phaeton. Нарешті, після 2025 року у VW може з’явитися електричний позашляховик. Всього до 2025 року німці планують запустити в серію понад 20 автомобілів з електричними силовими установками.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook