Автоновини Женева-2019

Mazda випустила кросовер на базі нової «трійки»

Фото: Mazda

Компанія Mazda представила новий компактний кросовер під назвою CX-30, який розташувався в лінійці між моделями CX-3 і CX-5. Публічна прем’єра автомобіля відбулася на Женевському автосалоні.

Кросовер побудований на легкій платформі Skyactiv Vehicle Architecture, що лежить в основі Mazda3 нового покоління. Довжина автомобіля склала 4395 мм, ширина – 1795 мм, а розмір колісної бази дорівнює 2655 міліметрів.

За попередніми даними, в лінійку Mazda CX-30 увійдуть бензинові і дизельні агрегати, які поєднуються з шестиступінчастою механічною, або автоматичною коробкою передач. Кросовер запропонують з системою повного приводу з динамічним розподілом тяги між осями. Всі бензинові двигуни будуть працювати за схемою «м’який гібрид» – в парі з компактним електромотором, що живиться від 24-вольтової бортової системи.

Крім того, нова платформа має на увазі використання двигунів сімейства SkyActive-X. Наприклад, «трійка» буде пропонуватися з дволітровим 180-потужним бензиновим агрегатом, де паливно-повітряна суміш може займатися в циліндрі в процесі стиснення, як це відбувається в дизельних силових агрегатах. При цьому в двигунах SkyActive-X застосують традиційні свічки запалювання, які будуть задіяні при високих навантаженнях.

Кросовер Mazda CX-30 позиціонується в якості глобальної моделі. Передбачається, що автомобіль з’явиться в продажу до кінця 2019 року.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook