Автоновини ЛА-2018

Mazda представила «трійку» нового покоління

Фото: Mazda

На мотор-шоу в Лос-Анджелесі відбулася прем’єра хетчбека і седана Mazda3 четвертого покоління. Новинки будуть доступні з системою повного приводу і інноваційним сімейством бензинових двигунів SkyActive-X.

Дизайн «трійки» виконали відповідно до нового розвитку фірмового стилістичного напряму KODO. Крім того, в зовнішності автомобіля використовували ряд рішень, запозичених у концепт-кара Kai, представленого восени 2017 року на Токійському автосалоні. У салоні з’явилося нове рульове колесо, подовжений центральний підлокітник, а також 8,8-дюймовий дисплей інформаційно-розважального комплексу, укладений в окремий блок.

Mazda3 буде пропонуватися з новим дволітровим бензиновим двигуном сімейства SkyActive-X. В такому моторі паливно-повітряна суміш може займатися в циліндрі в процесі стиснення, як це відбувається в дизельних силових агрегатах. При цьому в двигунах SkyActive-X застосують традиційні свічки запалювання, які будуть задіяні при високих навантаженнях.

Двигун буде працювати за схемою mild hybrid – разом з компактним електромотором, що живиться від 24-вольтової бортової електромережі. У компанії відзначають, що завдяки такій технології паливна економія підвищиться приблизно на 20-30% в порівнянні з аналогічними агрегатами такого ж обсягу.

Крім того, в лінійку двигунів нової Mazda3 увійдуть колишні мотори сімейства SkyActive-G робочим об’ємом 1,5, 2,0 і 2,5 літра. Крім того, автомобілі будуть доступні з 1,8-літровим дизельним агрегатом. Трансмісії – шестиступінчаста “механіка” або “автомат” аналогічного діапазону.

У седана і хетчбека з’явиться версія з чотирма ведучими колесами на основі модернізованої системи i-Activ і функції розподілу тяги між передньою і задньою віссю.

У список доступних електронних помічників увійде адаптивний круїз-контроль, функція попередження про транспортні засоби, що рухаються в поперечному напрямку, а також система стеження за втомою водія.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook