Автоновини

Новий Mercedes-Benz GLE отримав AMG-версію

Фото: Daimler AG

Mercedes-Benz представив першу AMG-версію кросовера GLE нового покоління. Така модифікація автомобіля отримала трилітровий бензиновий шестициліндровий рядний мотор з турбокомпресором і електричним нагнітачем.

Агрегат видає 435 к. с. і 520 Нм крутного моменту. Бортова мережа – 48-вольт для забезпечення роботи стартер-генератора, який дає додаткові 22 к. с. і 250 Нм крутного моменту. Також до складу силової установки входить 9-ступінчаста автоматична коробка передач.

Розгін до сотні у кросовера, який отримав назву Mercedes-AMG GLE 53, займає 5,3 секунди. Максимальна швидкість новинки обмежена відміткою 250 кілометрів на годину. Автомобіль також укомплектували пневмопідвіскою з модернізованими стабілізаторами поперечної стійкості, системою рульового управління із змінним передавальним відношенням і поліпшеною гальмівною системою.

Зовні від стандартної версії Mercedes-AMG GLE 53 відрізняється новою решткою радіатора, агресивними бамперами і іншими колісними дисками діаметром 20 або 22 дюйми. В салоні машини встановлюється цифрова приладова панель, спортивні крісла і великий дисплей мультимедійної системи MBUX.

Новий GLE побудований на платформі MHA (Modular High Architecture). Це ж шасі використовують C-Class, E-Class і S-Class. Нова платформа замислювалася інженерами з Штутгарта спеціально для моделей з високим кліренсом. Це ж шасі буде використовувати GLE Coupe, а також наступники моделей GLC і GLS.

Автомобіль виріс у розмірах в порівнянні з попередником. Тепер довжина колісної бази кросовера складає 2995 мм (+80 мм). Завдяки цьому значно збільшилася вільний простір для ніг задніх пасажирів. GLE можна буде придбати з п’яти- і семимісним салоном. Коефіцієнт аеродинамічного опору – 0,29 (0,32 у попереднього GLE). Обсяг багажника становить 825 л, а при складених спинках сидінь цей показник зростає до 2055 літрів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook