Автоновини Женева-2019

Британська Ginetta випустила карбоновий 600-потужний суперкар

Фото: Ginetta

Британська компанія Ginetta з Лідса розсекретила свою нову дорожню модель під індексом BB6, яку покажуть публіці на автосалоні в Женеві в березні. Суперкар вийде обмеженим тиражем – спочатку планується зібрати лише 20 екземплярів.

На даний момент компанія вже зібрала 14 попередніх замовлень на автомобіль. Бажаючим придбати новинку доведеться заплатити близько 400 000 фунтів стерлінгів. Перші суперкари надійдуть до своїх власників в січні 2020 року.

«Ginetta не є масовим виробником. Ми хочемо, щоб наш новий автомобіль став дуже хорошим вкладенням», – заявив керівник компанії Лоуренс Томлінсон, який є переможцем «24 години Ле-Мана».

В основу купе лягло трубчасте шасі з композитних матеріалів і повністю карбоновий кузов, завдяки чому маса автомобіля складає всього 1150 кілограмів. Об’єм багажного відділення у суперкара становить 675 літрів. Автомобіль комплектується камерою заднього виду, електронним гальмом стоянки, датчиком парковки, супутниковою навігацією, клімат-контролем, а також обігрівом переднього і заднього скла.

Новинку оснастили компактним і легким шестилітровим атмосферним двигуном V8, розробленим виключно власними зусиллями фахівців Ginetta. Потужність агрегату становить 600 кінських сил. Мотор працює в парі з секвентальною коробкою передач. Максимальна швидкість машини складає 320 км на годину. Решта динамічних характеристик поки тримаються в секреті.

До цього останнім дорожнім автомобілем компанії Ginetta був легкий спорткар G60, представлений в 2013 році. Карбонове купе масою 1080 кг оснастили 3,7-літровим двигуном V6 від Ford Mustang потужністю 314 кінських сил. Ginetta G60 здатний прискорюватися з місця до 100 км / год за 4,9 сек., а його максимальна швидкість складає 265 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook