Автоновини

Lexus назвав фіналістів щорічного дизайнерського конкурсу

Марка Lexus оголосила фіналістів щорічного конкурсу Lexus Design Award, проведеного серед молодих дизайнерів з усього світу. У шорт-лист потрапило шість незвичайних проектів з революційними рішеннями, покликаними «побудувати краще майбутнє».

Цього року заявку на участь в конкурсі подало понад півтори тисячі фахівців-. Всього було вибрано шість найбільш цікавих і перспективних робіт, автори яких тепер зможуть приступити до створення прототипу за підтримки «Лексуса».

Американка Ліза Маркс розробила «Алгометричне мереживо» – особливий бюстгальтер з 3D-мережива, створений для жінок, які пережили рак грудей. Турок Реззан Хасоглу, що живе у Великобританії, представив проект «Аренофіл» – програму вивчення пустельного піску за допомогою різних в’яжучих матеріалів.

Проект «Балута» був створений філіппінцем Джефрі Е. Дела Крусом, який розробив систему модульного будівництва будівель, здатних витримувати повені і землетрус. Китаєць Шучжань Юань придумав спеціальне обладнання для екстреного збору нафтових плям ( «Гідрус»). Нарешті, австралійська компанія Prevalent Бена Беруіка представила віконну штору, здатну виробляти електроенергію і покращувати освітлення.

Нагадаємо, переможцем торішнього конкурсу став проект TestingHypotheticals групи Extrapolation Factory (дизайнери Крістофер Вебком і Елліотт П. Монтгомері). Він являє собою спеціальний майданчик для «практичної перевірки теорій про взаємозв’язки між суспільством, технологіями і навколишнім середовищем». За словами дизайнерів, їх розробка фактично дозволяє візуально «протестувати різні гіпотези».

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook