Автоновини Женева-2019

Citroen представив компактний електрокар

Фото: PSA Peugeot Citroen

Компанія Citroen розсекретила електрокар, яким можна керувати навіть без водійських прав. Новинка носить назву Ami One Concept і розглядається французами як альтернатива громадському транспорту, а також індивідуальним двоколісним транспортним засобам (велосипедам, скутерам, самокатам). Публічний дебют концепту відбудеться на автосалоні в Женеві в березні 2019 року.

Довжина електрокара становить всього 2,50 м, а висота – 1,50 метрів. Важить новинка 425 кілограмів. Двері у автомобіля відкриваються «назустріч один одному». Також машина отримала конфігурацію з відкритим верхом.

Ami One Concept може розганятися до 45 км на годину. Запас ходу новинки становить 100 кілометрів. Іонно-літієва батарея знаходиться під підлогою автомобіля. Повна зарядка електрокара, підключеного до громадської зарядної станції, займе всього дві години. Ami One Concept також можна підключати до стандартної побутової розетки через подовжувач.

Концепт отримав особливу систему звукової ідентифікації, для того щоб попереджати пішоходів про своє наближення. У салоні електрокара встановлений 5-дюймовий дисплей, що відображає все інформацію про поїздку. У графіці дисплея повторюються кольорові акценти тканинної обробки салону і використовуються два особливих шрифта. Спеціальний джойстик об’єднує кнопку пуску двигуна, кнопку попереджувального сигналу, селектор автоматичної коробки передач і динамік Bluetooth з регулятором гучності.

Очікується, що Ami One Concept буде використовуватися в якості автомобіля каршерінга. За допомогою мобільного додатка електрокар можна буде взяти в оренду на термін від 5 хвилин до 5 днів. Також клієнти зможуть отримати в користування електрокар на 5 років на умовах довгострокового лізингу. Купівля автомобіля буде здійснюватися в режимі онлайн.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook