Автоновини

Land Rover відмовився від випуску екстремальної версії Discovery

Фото: Jaguar Land Rover

Керівництво компанії Land Rover прийняло рішення відмовитися від запуску в серію екстремальної версії моделі Discovery, призначеної для важкого бездоріжжя. Про це з посиланням на власне джерело повідомляє видання Autocar.

Прототип такого автомобіля, підготовлений підрозділом Special Vehicles Operations, був представлений восени 2017 року на Франкфуртському автосалоні. Land Rover Discovery SVX отримав амортизатори з довгим ходом, пневматичну підвіску зі збільшеним дорожнім просвітом, а також 20-дюймові алюмінієві диски зі позашляховими покришками Goodyear Wrangler розмірності 275/55. Крім того, Discovery SVX укомплектували фірмовою системою придушення крену Active Roll Control і системою допомоги руху по бездоріжжю Terrain Response 2.

Позашляховик став першим Discovery п’ятого покоління, який оснастили восьмициліндровим мотором. Новинку укомплектували п’ятилітровим компресорним агрегатом V8, що розвиває 525 к.с. і 625 Нм крутного моменту. Передбачалося, що Land Rover запустить в серію Discovey SVX в кінці 2018 року.

Раніше стало відомо, що Land Rover відмовився від створення серійної версії позашляховика Range Rover SV Coupe, який повинен був стати найдорожчим автомобілем в історії британської марки.

Концепт-кар Range Rover SV Coupe був представлений в березні 2018 року на Женевському автосалоні. Автомобіль, створений на базі стандартного позашляховика Range Rover, отримав власну силову структуру і унікальний кузов. Оснащений 565-потужним п’ятилітровим компресорним агрегатом V8 позашляховик здатний прискорюватися з місця до «сотні» за п’ять секунд, а його максимальна швидкість складає 266 км на годину.

Всього Land Rover планував випустити 999 таких автомобілів. Ціни на ексклюзивний позашляховик повинні були починатися від 240 000 фунтів стерлінгів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook