Автоновини Женева-2018

Шокові враження: три факти про новий Range Rover SV Coupe

Фото: Jaguar Land Rover

Факт № 1. Він дуже рідкісний
У Land Rover стверджують, що Range Rover SV Coupe – це перший в світі повнорозмірний SUV з кузовом купе. До речі, трьохдверний кузов в активі розкішного позашляховика вперше з’явився якраз у Range Rover. І при роботі над машиною дизайнери надихалися формами саме того першого трьохдверного Range Rover

Незважаючи на те, що SV Coupe базується на платформі звичайного Range Rover (і навіть довжина колісної бази не змінилася), кузов автомобіля, по суті, побудований з нуля. У нього власна силова структура і немає жодної схожої з п’ятидверноюй версією кузовної панелі. Загальних деталей екстер’єру три: дзеркала заднього виду, головна оптика і задні ліхтарі.

Унікальність Range Rover SV Coupe полягає не тільки в заново спроектованому кузові. Автомобіль розроблений силами підрозділу SVO (Special Vehicles Operation) і буде вироблятися тільки на їх потужностях з високим застосуванням ручної збірки. Тому тираж машини виявиться строго обмежений – буде випущено лише 999 таких позашляховиків.

Факт № 2. Він дуже швидкий
На Range Rover SV Coupe встановлюється лише один двигун – фірмовий наддувний V8 Supercharged максимальною потужністю 565 к.с. і піковим крутним моментом в 700 Нм. Енергоозброєності цього мотора вистачає, щоб прискорювати SV Coupe до «сотні» за 5 с і розганяти до максимальних 266 км / г.

При цьому у SV Coupe покладається весь позашляховий арсенал, який є в активі п’ятидверного Range Rover. Це і система повного приводу зі зниженим рядом і блокування заднього диференціала, і пневмопідвіски з регулюванням жорсткості і можливістю змін кліренсу. До слова, в кожному з положень кузова, будь він максимально піднятий або опущений, SV Coupe виявиться на 8 мм нижче звичайного Range Rover.

Факт № 3. Він дуже дорогий
Ціна на Range Rover SV Coupe визначена поки лише для ринку Великобританії. Піддані її величності, які бажають придбати трьохдверний «Рейндж», повинні будуть викласти за нього мінімум 240 000 фунтів. При поточному курсі валюти його вартість в гривнях складає близько 8 781 810 мільйонів.

Причому мова йде про базове виконаня машини з одними зі стандартних кольорів кузова і з 21-дюймовими колісними дисками. При бажанні клієнт може опціонально замовити 20-, 22- або 23-дюймові колеса, один з двоколірних забарвлень кузова або зовсім підібрати спеціальний колір з палітри SVO, а також заплатити за індивідуальне оформлення інтер’єру з використанням шкіри та шпону з цінних порід дерева.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook