Автоновини Женева-2019

Студенти допомогли Honda розробити новий електрокар

Фото: Honda

Компанія Honda показала свій новий електрокар під назвою Tomo, що в перекладі з японської означає «друг». Прототип був розроблений спільно зі студентами-дизайнерами з інституту Istituto Europeo di Design в Турині. Публічний дебют новинки відбудеться на автосалоні в Женеві в березні.

У проекті прийняли участь 13 студентів з Туринського інституту. Як розповіли в компанії, перед ними ставилося завдання розробити дизайн «ідеального засобу пересування для молоді в найближчому майбутньому». В результаті у них вийшов невеликий дводверний пікап з електричною силовою установкою. У Honda заявили, що новинка підходить для всіх видів діяльності в мегаполісі, або за містом.

Довжина машини становить 3997 мм, а ширина – 1893 міліметри. Розмір колісної бази дорівнює 2690 міліметрів. Чи отримає в майбутньому модель серійну версію поки невідомо.

Крім цього, в Женеві Honda представить ще один електрокар, який по дизайну буде нагадувати концепт Urban EV, який показали в 2017 році. Замість бічних дзеркал у машини розташовані камери, які транслюють зображення на спеціальні дисплеї в салоні електрокара. Традиційну решітку радіатора замінили спеціальним дисплеєм, на якому можуть транслюватися повідомлення. За неофіційними даними, запас ходу у хетчбека складе близько 250 км.

Ще один електрокар Honda носить назву Everus. Серійна версія екологічно чистого кросовера також з’явиться найближчим часом. Технічної інформації про концепт-кар поки немає. Судячи із зовнішнього вигляду, це буде електричний кросовер, близький за своїми габаритами до моделі HR-V. Автомобілі Everus в тому числі поповнять автопарк китайського оператора каршерінга Reachstar, в якого Honda інвестує кошти.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook