Автоновини

Range Rover Sport став 400-потужним «м’яким гібридом»

Фото: Jaguar Land Rover

Компанія Land Rover представила нову модифікацію кросовера Range Rover Sport з 400-потужною установкою, що працює за технологією Mild Hybrid ( «м’який гібрид»). Новинка стала першою серійною моделлю Jaguar Land Rover, що використовує подібну схему (аналогічна система є у нового Range Rover Evoque, проте він ще не надійшов у продаж).

Range Rover Sport HST оснастили трилітровим бензиновим шестициліндровим рядним двигуном з турбіною twin-scroll та електричним компресором, який покликаний компенсувати затримку роботи наддуву. Нагнітач задіюється за допомогою допоміжного електромотора, здатного розкручуватися до 120 тис. об / хв за півсекунди.

Плюс до всього, до складу силової установки входить «розумна» система на базі функції «старт-стоп», яка накопичує енергію при гальмуванні за допомогою 48-вольтової батареї і використовує її для харчування електричного двигуна, що підключається при старті з місця. Кросовер здатний прискорюватися з «нуля» до 100 км / год за 6,2 сек., а його максимальна швидкість складає 225 км на годину.

Range Rover Sport HST буде спочатку продаватися у вигляді самостійної спецверсії з особливими табличками та декоративними карбоновими елементами на кузові. Новинка обладнана передніми сидіннями з електричними регулюваннями в 16 напрямках і з обробкою шкірою червоного і чорного кольору. У список електронних «помічників» входить адаптивний круїз-контроль, система екстреного гальмування, що працює на високих швидкостях, а також функція допомоги при русі по бездоріжжю Terrain Response.

У Великобританії новий Range Rover Sport HST обійдеться в 81 250 фунтів стерлінгів (приблизно 3 млн грн.). Чи з’явиться такий кросовер на інших ринках, поки не відомо.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook