Автоновини Військова техніка

Заміна «Граду»: З’явилося відео нової української системи залпового вогню

Серед кращих розробок «Укроборонпрому» в 2018 році відзначимо «БМ-21 Берест» калібру 122 мм. Вона розроблена Шепетівським ремзавод і покликана змінити застарілі БМ-21 «Град».

Нещодавно з’явилося відео, на якому показані ходові випробування РСЗВ, встановленої на новітньому повноприводному шасі перспективного сімейства КрАЗ-5401 НЕ (4х4). Випробування були зняті на відео, яке отримало великий позитивний відгук в українському суспільстві.

«Берест» сильно відрізняється від установки «Град», яку він, власне і призначений замінити. Перш за все, українська бойова машина має цифрову систему управління вогнем і 50 реактивних зарядів. Природно, у «Граду» немає цифрової технології, так як він був розроблений багато десятиліть тому. До того ж у «Береста» на 10 реактивних зарядів більше, ніж у його попередника.




Інформацію про противника «Берест» отримує з різних джерел, в тому числі, наприклад, від безпілотників. Можливо, безпілотники будуть входити в штат батарей цієї бойової машини.

Повнопривідне шасі КрАЗ-5401НЕ (4х4) обладнано дворядною 4-дверною кабіною. Вантажопідйомність шасі КрАЗ-5401НЕ – 9 тонн. Широкопрофільні шини – з централізованою системою підкачки. Два паливних бака по 165 л кожен забезпечують запас ходу до 600 км. Максимальна швидкість перевищує 90 км / год.

Так як «Берест» був офіційно презентований на виставці Зброя та безпека 2018 у Києві, то в війська він потрапить або в кінці 2019 року, або в 2020 році. Все буде залежати від інженерів і військових.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook