Автоновини

Mazda привезе в Женеву новий кросовер

Фото: Mazda

Компанія Mazda опублікувала перший тізер невідомого кросовера, який створять на одній платформі з новою «трійкою». Світова прем’єра автомобіля відбудеться на початку березня на Женевському автосалоні.

Поки незрозуміло, чи йде мова про абсолютно нові моделі або про наступне покоління вже існуючого кросовера. Останнє припущення здається малоймовірним, так як CX-3 оновився в 2018 році, а модель CX-5 другого покоління, побудована на старому шасі, з’явилася всього два роки тому.

Не виключено, що в Женеві дебютує європейська версія кросовера з купеобразним силуетом – CX-4. На даний момент японська компанія продає автомобіль з такою назвою виключно на китайському ринку.

Платформа нового покоління Skyactiv Vehicle Architecture має на увазі використання двигунів сімейства SkyActive-X. Наприклад, нова «трійка» буде пропонуватися з дволітровим бензиновим агрегатом, де паливно-повітряна суміш може займатися в циліндрі в процесі стиснення, як це відбувається в дизельних силових агрегатах. При цьому в двигунах SkyActive-X застосують традиційні свічки запалювання, які будуть задіяні при високих навантаженнях.

Двигун буде працювати за схемою mild hybrid – разом з компактним електромотором, що живиться від 24-вольтової бортової електромережі. У компанії відзначають, що завдяки такій технології паливна економія підвищиться приблизно на 20-30% в порівнянні з аналогічними агрегатами такого ж обсягу.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook