Автоновини

Hennessey розповіла про кандидата на звання найшвидшого автомобіля у світі

Фото: Hennessey

Американська компанія Hennessey незабаром почне дорожні випробування гіперкара Venom F5, який претендує на звання найшвидшого в світі серійного автомобіля. Товарна версія моделі з’явиться в 2020 році, з посиланням на главу компанії Джона Хеннессі повідомляє видання Top Gear.

За словами фахівця, в силовій установці Venom F5 не застосовуватимуться допоміжні електричні агрегати. Гіперкар отримає 7,6-літровий двигун V8 з двома турбінами, здатний видавати більше 2000 кінських сил. При цьому остаточна віддача мотора буде оголошена пізніше.

Активна фаза випробувань новинки почнеться у вересні нинішнього року. Перед розробниками поставлена ??задача домогтися максимальної швидкості в більш ніж 500 км на годину. Нагадаємо, назва гіперкара F5 – відсилання до шкалою Фудзита, по якій класифікується потужність торнадо. Категорія F5 відноситься до вітру «неймовірної» сили, швидкість якого варіюється в діапазоні від 419 до 512 км на годину.

На даний момент звання найшвидшого серійного автомобіля у світі утримує 1360-потужний гіперкар Koenigsegg Agera RS, укомплектований опціональним пакетом устаткування 1MW. Восени 2017 року на 18-кілометровому відрізку шосе між містами Лас-Вегас і Парамп, Agera RS розігналася до 444,6 км на годину.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook