Автоновини Військова техніка

На Донбасі випробували САУ “Піон” і вчилися обороняти узбережжя

Військовослужбовці перевірили роботу артилерійських установок і вчилися знищувати розвідувальні групи десанту противника.

Військовослужбовці ООС провели тактичні навчання на самохідних артилерійських установках “Піон”. Про це повідомила прес-служба ООС у Facebook. “Піон – це не тільки ім’я крихкої квітки. «Піон» – це потужна гармата, перевірена часом і боями”, – зазначив прес-центр.

Установка і сьогодні стоїть на озброєнні українських артилеристів, відзначають військові. “Самохідна установка стріляє снарядами калібру 203,7 мм і здатна вражати цілі противника на відстані від 8,4 до 47,5 кілометрів”, – розповіла прес-служба.




“Піон”, відзначили у відомстві, може стріляти не тільки осколково-фугасними і фугасними снарядами – свого часу він розроблявся для ураження ворожої сили ядерним пострілом. “Однак жодна високотехнічна зброя не здатна працювати без кваліфікованого персоналу.

Тому навчання, як планове так і позапланове для хлопців, які обслуговують “Піон”, – справа звичайна “, – відзначили в прес-центрі.

Українські артилеристи майже щодня вдосконалюють свої навички, підкреслило відомство. Крім того, сьогодні військовослужбовці та прикордонники Донецького загону також провели тактичні навчання з оборони узбережжя поблизу Маріуполя. Військовослужбовці виконували тактичні і вогневі завдання зі знищення розвідувальних і передових груп умовного десанту противника.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook