Автоновини

Volkswagen анонсував прем’єру електричного пляжного баггі

Фото: Volkswagen

Volkswagen опублікував перші тізери концептуального пляжного баггі з повністю електричною силовою установкою. Публічна прем’єра прототипу відбудеться на початку березня на Женевському автосалоні.

При створенні автомобіля розробники черпали натхнення у класичних пляжних баггі, які вперше з’явилися в Каліфорнії в 1960-х роках. Зокрема, мова йде про модель Meyers Manx, побудованої на базі Volkswagen Beetle американським серфером і інженером Брюсом Майерсом.

Судячи із зображень, сучасний баггі Volkswagen без дверей і даху отримає посилений захист нижньої частини кузова, підвіску з великим дорожнім просвітом, а також великі колеса зі позашляховими покришками. «Баггі – це не просто автомобіль. Це динаміка і енергія на чотирьох колесах. Наш новий електрокар демонструє, наскільки сучасно може виглядати сьогоднішня інтерпретація класичної машини», – зазначив шеф-дизайнер «Фольксвагена» Клаус Бішофф.

В основу концепт-кара ляже технічна архітектура MEB, спеціально розроблена німцями для автомобілів з повністю електричними силовими установками. Першою серійною моделлю, побудованою на цій платформі, стане електричний хетчбек, який увійде в «зелене» сімейство I.D. Серійне виробництво автомобілів почнеться в листопаді 2019 року.

За попередніми даними, слідом за компактним електричним хетчбеком Volkswagen випустить «зелений» кросовер, мінівен і, можливо, флагманський седан, який стане ідеологічним наступником моделі Phaeton. Нарешті, після 2025 року у VW може з’явитися електричний позашляховик. Всього до 2025 року німці планують запустити в серію понад 20 автомобілів з електричними силовими установками.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook