Автоновини

Mercedes привезе в Женеву електричний мінівен

Фото: Daimler AG

Компанія Mercedes-Benz представить на Женевському автосалоні концептуальний мінівен з повністю електричною силовою установкою. Про це  розповіли представники німецького автовиробника на прем’єрі оновленого мінівена V-Class.

Автомобіль, який дебютує в Женеві, буде близький до серійного. Передбачається, що він з’явиться у 2022 році і стане п’ятим за рахунком представником «зеленої» лінійки EQ – слідом за кросовером EQC, хетчбеком EQA, найменшим кросовером EQB і великим седаном EQS.

На даний момент «Мерседес» вже пропонує електричні версії фургонів Sprinter і Vito. Обидва автомобілі оснащуються електричним агрегатом, що розвиває 115 к. с. і 300 Нм крутного моменту. Комплект акумуляторів на 41,4 кВт · год дозволяє проїжджати без підзарядки до 150 кілометрів.

Даних про характеристики майбутнього електричного мінівена поки немає, проте представники «Мерседеса» відзначили, що новинка зможе проїхати без поповнення запасу батарей набагато більше, ніж нинішні автомобілі.

Восени 2018 року на Паризькому автосалоні дебютував перший серійний електрокар Mercedes-Benz нового покоління – кросовер EQC. Автомобіль укомплектували двома електричними агрегатами, встановленими на передній і задній осі. Двигуни дозволяють кросоверу прискорюватися з місця до «сотні» за 5,1 сек., а його максимальна швидкість склала 180 км на годину. Блок акумуляторів на 80 кВт · год дозволяє проїжджати без підзарядки близько 450 кілометрів.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook