Автоновини

Карлос Гон звинуватив Nissan в змові і зраді

Екс-глава альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон пов’язує свій арешт японською владою за звинуваченням у несплаті податків з «змовою і зрадою» топ-менеджерів «Ніссана». Про це Гон заявив в інтерв’ю виданню Nikkei.

За словами Гона, вище керівництво Nissan виступало проти його ініціативи подальшого більш глибокого злиття трьох компаній-партнерів. Питання по об’єднанню автовиробників в одну холдингову компанію обговорювалося з президентом «Ніссана» Хірото Саікавою, який, в свою чергу, відмовився підключити до дискусії керівника Mitsubishi Motors Осаму Масуко.

Соратники Карлоса Гона стверджують, що деякі топ-менеджери «Ніссана» побоювалися, що Гон отримає надмірну владу в разі об’єднання трьох компаній, і порівнювали його лідерство з «диктатурою». Це змусило їх піти на співпрацю з японськими властями, і згодом висунути звинувачення в ухиленні від сплати податків і фінансових махінаціях.

Крім того, Гон назвав «спотворенням реальності» відомості про отримання 8,9 млн доларів через спільне підприємство Nissan і Mitsubishi в Нідерландах. Плюс до всього екс-глава альянсу автовиробників стверджує, що виплати в розмірі 14,7 млн доларів компанії саудівського бізнесмена Халеда Аль-Джуффалі були схвалені виконавчим директором по даному регіону. Нарешті, Гон заявив, що покупка нерухомості в Бразилії і Лівії була обумовлена необхідністю мати безпечні місця, де можна було б приймати людей в даних країнах.

Нагадаємо, глава альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон був затриманий 19 листопада 2018 року. Поліція Японії підозрює 64-річного топ-менеджера в ухиленні від сплати податків і навмисному спотворенні інформації про розмір власних виплат. Слідчі почали розслідування відносно топ-менеджера після повідомлень анонімного інформатора всередині автоконцерну.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook