Автоновини

Британська Ginetta випустить карбоновий 600-потужний суперкар

Фото: Ginetta

Британська компанія Ginetta опублікувала перші тізери своєї нової дорожньої моделі – карбонового суперкара з двигуном потужністю понад 600 кінських сил. Публічна прем’єра автомобіля відбудеться в березні в рамках Женевського автосалону.

В основу купе ляже трубчасте шасі з композитних матеріалів і повністю карбоновий кузов, завдяки чому маса автомобіля не повинна перевищити 1200 кілограмів. Новинку оснастять компактним і легким шестилітровим атмосферним двигуном V8, розробленим виключно власними зусиллями фахівців Ginetta. Мотор працюватиме в парі з секвентальною коробкою передач.

Останнім дорожнім автомобілем компанії Ginetta став легкий спорткар G60, представлений в 2013 році. Карбонове купе масою 1080 кг оснастили 3,7-літровим двигуном V6 від Ford Mustang потужністю 314 кінських сил. Ginetta G60 здатний прискорюватися з місця до 100 км / год за 4,9 сек., а його максимальна швидкість складає 265 км на годину.

На даний момент автоспортивний підрозділ компанії шукає партнерів, з якими Ginetta могла б виступити на чемпіонаті світу з перегонів на витривалість (WEC) на своєму спортпрототипі G60-LT-P1 AER у вищій категорії LMP1. У минулому році цей автомобіль взяв участь в добовому марафоні «24 години Ле-Мана», проте наступні етапи Ginetta була змушена пропустити через нестачу фінансування.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook