Автоновини Військова техніка

Бронеавтомобіль Мангуст і РСЗВ Берест – сенсації Укроборонпрому

Державний концерн «Укроборонпром» визначив найкращі військові розробки підприємств за 2018 рік. Серед них – бронеавтомобіль «Мангуст» і РСЗВ «Берест», пише Autocentre.

У 2018 році підприємства ГК «Укроборонпром» розробили десятки сучасних зразків озброєння і військової техніки. Серед них виділимо ключові новинки. До них можна віднести броньований розвідувальний автомобіль «Мангуст», розроблений Миколаївським бронетанковим заводом. Широкій публіці машину показали на виставці «Зброя та безпека 2018» в Києві.

Бронеавтомобіль «Мангуст»

Бронеавтомобіль «Мангуст» оснащений модернізованим бойовим модулем «фальконет», який здатний вести ціль по зображенню програмним методом. Машина оснащена додатковими бічними люками і заднім люком для десантного відділення.

Бойова маса – 8200 кг. Екіпаж / десант – 3/3 чол. Габаритні розміри: довжина – 5800 мм, ширина – 2800 мм і висота – 2510 мм. Кліренс значний – 450 мм. «Мангуст» оснащений 150-потужним турбодизелем IVECO Tector і може розганятися по шосе до 100 км / г. Максимальна швидкість на плаву – до 9 – 10 км / г. Бронеавтомобіль укомлектований паливними баками на 200 л. Витрата палива по шосе – 20 л на 100 км. Таким чином запас ходу по шосе досягає 1000 км, а на плаву – 15 годин.



БМ-21 УМ “Берест»

Серед кращих розробок «Укроборонпрому» в 2018 році відзначимо і БМ-21 УМ “Берест». Ця інноваційна РСЗВ калібру 122-мм розроблена Шепетівським ремзавод і покликана змінити застарілі БМ-21 «Град».

«Берест» отримав цифрову систему управління вогнем. Це дозволяє екіпажу, не покидаючи кабіни, проводити підготовку до стрільби – зокрема топогеодезичну прив’язку. БМ-21 УМ “Берест» побудований на шасі перспективного сімейства вантажівок безкапотного компонування – КрАЗ-5401НЕ (4х4) з оригінальною 4-дверною кабіною китайського виробництва.

Ракетний комплекс «Вільха»

Також потрібно назвати і таку важливу новинку «Укроборонпрому» як ракетний комплекс «Вільха» калібру 300 мм, який прийшов на зміну РСЗВ «Смерч». З бойовою частиною ракети масою 250 кг і дальністю ураження цілі – до 70 км. Зараз ведуться роботи по збільшенню дальності до 120 км за рахунок застосування ракети з полегшеною бойовою частиною на 170 кг.

Широкій публіці «Вільха» балу показана на військовому параді до Дня незалежності в серпні 2018 року. Очікується, що ракетний комплекс замість застарілого шасі МАЗ-7310 (8х8) отримає нове, вітчизняної розробки – КрАЗ- 7634НЕ (8х8). Нещодавно перше таке шасі з двигуном в 460 к.с. і коробкою-автоматом було передано військовим.



Контрбатарейний радар 1Л220УК

Для успішної контрбатарейної боротьби запорізький «Науково-виробничий комплекс« Іскра »розробив станцію 1Л220УК, яка була продемонстрована на військовому параді 24 серпня.

Контрбатарейний радар 1Л220УК фіксує на відстані десятків кілометрів точне місцезнаходження ворожих гармат, мінометів, реактивних систем залпового вогню, а також ракетних комплексів протиповітряної оборони і тактичних ракет. Це дозволяє отримувати точні координати для удару у відповідь, а також проводити коригування вогню власної артилерії. Радар також веде стеження за повітряним простором, виявляючи безпілотники і авіацію противника.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook