Автоновини

Карлос Гон покинув пост глави Renault

Заарештований в Японії Карлос Гон пішов з поста голови правління і головного виконавчого директора Renault.

Колишній глава Nissan і Mitsubishi Motors Карлос Гон, який знаходиться під арештом в Японії, залишив посаду гендиректора Renault. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на міністра економіки і фінансів Франції Брюно Ле Мера. Пост голови ради директорів Renault зайняв глава  Michelin Group – Жан-Домінік Сенар. У свою чергу, генеральним директором компанії став Тьєррі Боллор.

Карлос Гон був відправлений у відставку з поста голови ради директорів Nissan Motor Co. 22 листопада. Пізніше керівництво японського автоконцерну Mitsubishi також прийняло рішення звільнити Карлоса Гона з поста голови ради директорів. Раду директорів компанії очолив Осаму Масуко.

У в’язниці Гон знаходиться з 19 листопада 2018 року. Він підозрюється в ухиленні від податків. Для цього він умисно спотворював інформацію про розмір власних виплат. Слідчі почали розслідування відносно топ-менеджера після повідомлень анонімного інформатора всередині автоконцерну.

Дружина колишнього голови ради директорів автоконцерну Nissan вже заявила про «жорстоке поводження», з яким зіткнувся її чоловік в японській в’язниці. Відповідний лист вона направила до правозахисної організації Human Rights Watch. За словами Керол Гон, її чоловік на даний момент міститься в надзвичайно суворих умовах. Вона звернулася в Human Rights Watch з проханням «пролити світло на жорстоке поводження» з 64-літнім Карлосом Гоном.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook