Автоновини

Volvo замінить хетчбек V40 новим купе-кросовером

Фото: Volvo

Компанія Volvo незабаром зніме з виробництва компактний хетчбек V40, на зміну якому зможе прийти новий кросовер з купеобразним силуетом. Про це з посиланням на главу європейського підрозділу шведської марки Лекса Керссемакерса повідомляє Autocar.

Нинішній V40 залишається єдиною моделлю Volvo, створеною на старому шасі, а не на нових модульних платформах SPA і CMA. Дані архітектури передбачають застосування бензинових і дизельних двигунів, а також гібридних і повністю електричних силових установок.

Новий купе-кросовер, який не буде позиціонуватися як пряма заміна V40, стане альтернативою моделі XC40. Від неї він буде відрізнятися більш низьким кузовом з спадаючої лінією дахів, а також стилістичними рішеннями, запозиченими у електрокара Polestar 2.

Навесні 2019 року купе-кросовер випустить китайська компанія Geely, яка володіє Volvo. В основу моделі ляже модульна платформа CMA, спільно розроблена шведськими і китайськими фахівцями. Лінійка двигунів кросовера включить 1,5-літровий трициліндровий бензиновий турбоагрегат, який встановлюється на Volvo XC40. На шведському SUV цей мотор розвиває 156 к. с. і 265 Нм крутного моменту. Крім того, новинка буде доступна з дволітровою наддувной «четвіркою», яка видає 238 сил і 350 ньютон-метрів.

Плюс до всього кросовер буде пропонуватися з гібридною силовою установкою, створеною на базі 1,5-літрового двигуна. Передбачається, що всі версії отримають семиступінчасту роботизовану коробку передач з двома зчепленнями.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook