Автоновини Військова техніка

Комплекс, здатний виявити артилерію ворога: військовий експерт розповів про нову техніку для ЗСУ

У новому році ЗСУ отримають безліч різних озброєнь, проте у Львові випробовують нову техніку, здатну виявляти ворога на фронті. Український комплекс буде навіть ефективніший американських контрбатарейних систем, пише Segodnya.

Про це розповів директор Defense Express Сергій Згурець, передає “Мілітарний портал”.

Йдеться про випробування розвідувального автоматизованого звукометричного акустичного комплексу 1АР1 “Положення-2”, яким займається львівське підприємство “Лорта”. Інженери відмовилися від російських комплектуючих і тепер отримали чутливіші мікрофони.

Зі слів експерта, зараз триває формування акустичних баз даних з кожного зразка озброєння противника. Він пояснив, що “Положення-2” ефективніше американської контрбатарейної РЛС, адже український комплекс працює за акустично пасивним принципом, його фактично неможливо виявити.

“Проте ворог має можливість полювати за радіолокаційними станціями та намагатися їх виявити і знищити. Якщо ми ці системи “Положення-2″ розтягуємо вздовж фронту, то в пасивному режимі ми можемо чітко визначати артилерію ворога навіть в абсолютно прихованому режимі”, – сказав Згурець.




Разак “Положення-2” складається з:

– апаратної машини на базі багатоцільового транспортера МТ-ЛБ (екіпаж-5 осіб),

– трьох акустичних баз,

– дев’яти високочутливих датчиків-мікрофонів,

– метеостанції.

Розроблений комплекс був Спеціальним конструкторським бюро «Молнія» в Одесі. Розробка була розпочата в 1995 році і завершена в грудні 2012 року. У 2013 році він був поставлений на озброєння Збройних Сил України де до початку російської агресії знаходився один такий комплекс.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook