Автоновини Детройт-2019

Kia показала восьмимісний кросовер Telluride

Фото: Kia

Компанія Kia представила серійну версію нового флагманського кросовера Telluride з восьмимісном салоном, прототип якого був показаний навесні минулого року на мотор-шоу в Нью-Йорку. Товарний варіант новинки дебютував в рамках Детройтського автосалону.

Дизайн автомобіля розроблявся в каліфорнійському місті Ірвайн. Відмінними рисами кросовера стала масивна решітка радіатора, світлодіодні фари головного світла, а також L-образні задні ліхтарі.

У салоні встановили великий 10,25-дюймовий сенсорний дисплей, розміщенний в окремому блоці. Мультимедійний комплекс підтримує інтерфейси Apple CarPlay і Android Auto. Плюс до всього, кросовер доступний з 630-ватною системою Harman Kardon з 10 динаміками, шістьма USB-портами і бездротовою зарядною станцією для мобільних гаджетів.

Kia Telluride оснастили 3,8-літровим бензиновим двигуном V6, яким також комплектується представлений раніше великий кросовер Hyundai Palisade. Агрегат видає ті ж 295 к.с. і 355 Нм крутного моменту. Двигун працює в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач.

Новинка буде пропонуватися як з переднім, так і з повним приводом. Усього доступно шість режимів руху: Smart, Eco, Sport, Comfort, Snow і AWD Lock. У перших двох випадках тяга передається виключно на передню вісь, а при включенні Comfort або Snow тяга розподіляється у співвідношенні 80:20 на користь передньої осі. В «спортивному» режимі розподіл – 65:35 на користь передніх коліс, а у позашляховому режимі AWD Lock тяга розподіляється рівномірно між обома осями.

У список електронних помічників увійшли системи моніторингу сліпих зон, кругового огляду і дотримання рядності руху, а також проекційний дисплей і адаптивний круїз-контроль.

Випуск кросовера Kia Telluride буде налагоджений на підприємстві в Джорджії, де також виробляються моделі Sorento і Optima. Ціни на новинку стануть відомі пізніше.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook