Автоновини

Електрокар Tesla в безпілотному режимі збив робота

Фото: YouTube / Promobot

У Лас-Вегасі електрокар Tesla Model S врізався в рекламного робота російської компанії Promobot під індексом v4. У момент ДТП у автомобіля був активований режим напівавтоматичного управління. Відеоролик з інцидентом був опублікований на YouTube-каналі Promobot.

За даними поліції, аварія сталася через робота, який повинен був працювати на Виставці споживчої електроніки (CES) в Лас-Вегасі в якості консультанта. Однак v4 відхилився від маршруту і виїхав на вуличну парковку. В результаті ДТП робот отримав серйозні пошкодження і навряд чи буде відновлений, повідомляє Daily Mail.

«Звичайно, ми засмучені тим, що трапилося. Ми привезли цього робота сюди з Філадельфії для участі в CES. Тепер він не зможе брати участь в заході і навіть навряд чи буде відновлений. Ми проведемо внутрішнє розслідування і з’ясуємо, чому робот вийшов на проїжджу частину», – сказав директор з розвитку Promobot Олег Ківокурцев.

У момент аварії в Tesla знаходився водій. За його словами, він вирішив протестувати безпілотний режим на безлюдній і тихій вулиці.

«Там нікого не було, ні людей, ні машин. Я активував режим безпілотного водіння, і тут на дорозі виявився цей робот. Мені дуже шкода, що так вийшло, робот виглядав дуже мило. Я щиро вибачаюся перед інженерами», – сказав він.

Це не перший дорожній інцидент за участю автомобілів Tesla. Найбільш гучний з них стався 7 травня в місті Віллістон, штат Флорида. Тоді в результаті аварії загинув водій Tesla Model S. ДТП сталося, коли вантажна фура згорнула наліво перед автомобілем на перехресті. Розслідування торкнулося 25 тис. моделей Model S. У компанії пояснили, що ні водій Tesla, ні автопілот не помітили білий причіп фури через яскраве світло, тому гальма не застосовувалися.

У Tesla Motors не раз попереджали, що Autopilot є суто допоміжною функцією. У повідомленні компанії наголошується, що водій зобов’язаний продовжувати дивитися на дорогу і тримати руки на кермі, щоб відразу ж взяти керування на себе в разі виникнення небезпеки.

Поділитися цим!
Загрузка...
Загрузка...

Ми в Facebook